Onze aanpak voor je ERP systeem

Een ERP systeem implementeren zonder je dagelijkse bedrijfsvoering te verstoren? ProFunctional pakt het doordacht aan, met de belangen van je bedrijf als focus. Inclusief handige Power BI om je data te visualiseren, indien je wenst.

STAP 1: Intake gesprek

Om de geschikte ERP software aan je bedrijf te koppelen, maken we uitgebreid kennis met wie je bent en wat je doet. We identificeren wat belangrijk is en bepalen het doel van je project. Door een grondige analyse van je bedrijfsprocessen bieden we je het meest geschikte ERP systeem aan.

 

Stap 2: Voorbereiding

Je ziet graag resultaten voor je beslist? Uiteraard. We gaan met een afgesproken scenario aan de slag om te tonen hoe de ERP software je onderneming vooruit zou helpen. Dat is een voorbereiding op jouw maat. Inclusief realistische budgettering.

 

Stap 3: Proof of concept

Je meest geschikte ERP systeem in volle actie: we demonstreren je concrete voordelen op de werkvloer én onze beproefde documentatiemethode. Zo train je je medewerkers op een efficiënte manier om het maximale uit je ERP pakket te halen.

 

Stap 4: Concreet voorstel op papier

Ben je overtuigd van het nut van ERP software voor je eigen bedrijf? We bespreken je budget en stellen mogelijke pakketten op maat voor. De projectprijs is vast. Geen verrassingen dus. En we staan 100 procent achter elke oplossing die we voorstellen. Dat is je zekerheid.

Stap 5: Proficiat, je kiest voor ProFunctional

Je dossierbeheerder documenteert je bedrijfsprocessen in detail. Met die basis maken we een gedetailleerde planning op. In overleg natuurlijk.

 

Stap 6: Ontwikkelingsfase

Je geniet niet enkel van het ERP systeem dat het best bij je bedrijf past: ProFunctional maakt ook aanpassingen waar nodig, volgens de regels van de kunst. Zo ben je zeker van een efficiënt en gebruiksvriendelijke systeem voor je organisatie. Ieder detail telt. Het woord ‘compromissen’ staat niet in ons woordenboek.

 

Stap 7: Uitgebreide Unit Test (pingpongfase)

We testen alle processen van je nieuw ERP pakket, eerst met onze experts, daarna samen met jou. De documentatie van je bedrijfsprocessen vormen de leidraad van deze zogenaamde pingpongfase. Eventuele aanpassingen tijdens deze testfase leiden verder tot het gewenste resultaat.

 

Stap 8: Hands-on training

Met een praktische training van de key users benut je meteen het volledige potentieel van je ERP software en de handige visualisaties van Power BI. We stellen concrete werkinstructies op en zorgen voor overzichtelijk naslagwerk van de procedures. Klaar en duidelijk voor al je medewerkers.

 

Stap 9: Go live!

In de opstartfase monitort ProFunctional het reilen en zeilen van je ERP systeem van heel dichtbij. Waar nodig staan we klaar met instant aanpassingen of persoonlijke ondersteuning. Eens je medewerkers vertrouwd zijn met het ERP pakket laten we jullie verder focussen op de kern van de zaak: het runnen van jullie onderneming.

Stap 10: Blijvende service

Welkom in de ProFunctional-familie. Bij ProFunctional zorgen we voor elkaar. Het spreekt voor zich dat je ook na de ingebruikname van je ERP systeem bij ons terecht kan met gebruikersvragen over de gedocumenteerde gesprekken. Onze experten staan je graag te woord. Kosteloos, uiteraard.

Wil je je ERP pakket uitbreiden met extra mogelijkheden? We komen graag langs met advies op maat van je veranderende noden. Zo maak je maximaal gebruik van de mogelijkheden van business intelligence. En natuurlijk houden we je op de hoogte over nieuwe ERP software die interessant is voor je bedrijf.

Op zoek naar een klantgerichte ERP oplossing?