Waarom investeren in ERP?

Wanneer uw bedrijf groeit en het steeds moeilijker wordt om alles te overzien is het tijd om in een ERP pakket te investeren. Dankzij de juiste bedrijfssoftware kunnen uw bedrijfsprocessen optimaal georganiseerd worden.

Dankzij ERP werkt u niet alleen efficiënter maar krijgt u een beter inzicht in uw bedrijf waardoor u de juiste strategische en operationele beslissingen kan nemen.

De grote voordelen van ERP zijn:

1. Real time informatie

Door het centraliseren van alle informatie kunnen gegevens niet langer onafhankelijk van elkaar een leven gaan leiden. Alles is gekoppeld van het begin tot het einde waardoor iedere medewerker over dezelfde informatie beschikt. ERP Systemen kunnen zodanig worden ingericht dat ze zelfs advies geven aan de gebruiker. Artikelen zijn bijvoorbeeld niet op voorraad tijdens ingave van een verkooporder, het ERP systeem gaat dit niet alleen onmiddellijk detecteren maar beschikt ook over de nodige functionaliteit om aan te geven of het artikel al dan niet in bestelling staat en wanneer het ten vroegste terug beschikbaar kan zijn.

2. Automatisering

Een bedrijfsproces bestaat meestal uit verschillende stappen waarbij een actie het gevolg is van een voorbije actie. 1 van de basisprincipes van een ERP pakket is dat data slechts 1 maal wordt ingegeven. Dankzij ERP wordt de planning in productie gemaakt op basis van de behoefte in de verkoopmodule en wordt de inkoopmodule gestuurd op basis van de productie en / of verkoopmodule. Het ERP systeem zorgt ervoor dat grondstoffen en handelsgoederen tijdig worden ingekocht maar waakt er ook over dat de voorraden niet de pan uit swingen.

3. Rapportage

Door het centraliseren van gegevens en de adequate registratie tijdens de verschillende processen kan er een betrouwbare rapportage, gebaseerd op feiten, gebouwd worden. Dankzij betrouwbare rapportage worden veranderingen binnen uw markt alsook eventuele problemen sneller ontdekt waardoor het bedrijf de juiste acties kan ondernemen om hierop in te spelen.

4. Efficiëntere werking

Door ERP kunnen processen beter gevolgd en geoptimaliseerd worden waardoor u meer kan doen met hetzelfde aantal resources. De meeste fouten die gemaakt worden in een proces zijn menselijke fouten. Menselijke fouten kunnen door ERP gereduceerd worden waardoor u een hoop tijd en werk kan besparen. Efficiëntere werking = lagere kosten.

5. Lagere voorraadkosten

Dankzij een efficiëntere werking kunnen voorraden tot een minimum beperkt worden zonder de levertermijnen te vergroten.

Conclusie: door te investeren in ERP werk je efficiënter en verkrijg je meer inzicht in uw markt en bedrijf waardoor u niet allen een betere service kunt bieden aan uw klant maar ook uw kosten en opbrengsten kan optimaliseren.

 

Op zoek naar een klantgerichte ERP oplossing?